söndag 10 januari 2010

Vart bär det väg nästa gång då?

Ja, jag sitter här och är väldigt väldigt ressugen... Men var ska jag åka???

I år blir det förmodligen Rom i alla fall en gång, fast då i samband med uppsats... Tror inte det blir denna terminen, eftersom jag inte lyckats tigga till mig några stipendiepengar än. Men kanske till hösten då jag ska skriva magisteruppsatsen.

Jag är inne på att göra en rundresa i antingen Egypten eller i Usa. Eller följa med bror till Kroatien.
Men, jag vill oxå bara ta det lugnt i en vecka i Campanien eller Toscana.

Ja, vi får väl helt enkelt se vart jag tar vägen. Tips mottages tacksamt! :)

1 kommentar:

Romfreak sa...

Cinque Terre.....de fem små jordarna.

Det var länge sedan, men jag har varit där. Kanske före den stora massan hittade dit och medan det fortfarande var italienarnas egen gioiello segreto. Vi fick det då som ett hemligt tips. Cinque Terre är inte sämre idag, bara lite fler besökare vissa tider på året...... Vi var där i slutet av oktober på en ganska snabb visit, bara de två första byarna i norr. Kom med bil från Genova och på slingrig väg ned till MonteRosso. Sedan kan man inte köra längre.... Man kan bara vandra mellan byarna (om man vill) som klänger sig fast på klipporna eller åka tåg. Hela området är nationalpark.

Jag skall dit fler gånger. Utan tvekan. Ännu en plats som inte släppt sitt grepp. Kanske nästa gång i samband med att bo på olika kloster i Toscana och Umbrien hade jag tänkt.....

Åk till Cinque Terre, solstråle. Gör det. Du kommer att tycka om det.

M