söndag 16 augusti 2009

Den lille brune och allsång på Stortorget


En annan sak som är given på festivalen är Timbuktu! Även de åren då han själv inte varit med och uppträtt, så har han ändå dykt upp lite här och var på olika konserter. Han kan helt enkelt inte hålla sig ifrån... Och han ska inte heller göra det! Han ska vara med, that´s it and that´s that!
Igår var hela Stortorget, och jag menar verkligen hela, fullt med folk när kl var 23.30. När först Damn! så jublar publiken... Sen kommer han, Timbuk - han den lille brune, och ett jubel som nästan verkar komma upp från underjorden hörs, och man kan nästan inte sluta jubla. Och så sätter han igång.
En liten människa är han den här mannen. Riktigt liten faktiskt. Och det är fullt ös från början till slut! Han studsar upp och ner, fram och tillbaka, springer, dansar, ligger ner, upp igen - vilket energiknippe! Under någon låt igår så tonade de in Bille Jean och man fick se Timbuk dansa moonwalk! Och hela Malmö jublade!
Och Allsången på Skansen kan ju bara ta och hoppa och skita! Igår var det Allsång på Stortorget! Och det är det som är så fantastiskt med den här lille mannen; Alla gillar hans musik och alla kan sjunga med i hans låtar! Tänk er 50 000 människor (eller hur många vi nu var) och alla sjunger "Det ordnar sig, det gör det alltid, ja det löser sig, så brukar allt bli, det kommer fixa sig till slut..." "Man vill ha sin bit av kakan, man vill äta den med, folk vill ta tillbaka men vägrar å ge..." "Vi drar till Malmö, vi drar till Malmö"...
Jag tror, att om de hade lyssnat riktigt noga, så hade min kära bror och hans familj kunnat höra det ända hem till skogen där de bor!

Inga kommentarer: