måndag 7 december 2009

...

Allting är tungt och mörkt och kallt.
Som en hand håller mig nere och kontrollerar
mina tankar och bedövar dem. Jag är bedövad.
En droppe som fått bägaren att rinna över...trodde jag.
Men jag är bara tom, ett svart hål, en tom kaffekopp...
ångesten kommer krypande... jag slår bort den så mycket
jag bara kan, fäktar för mitt liv. Men den ligger och lurar
på mig.

Och jag känner mig instängd.
Och rastlös.
Som alltid...

Att man ska förlora så mycket.

3 kommentarer:

Romfreak sa...

Vad är det Du har förlorat?

Ljuset kommer tillbaka, solstråle. För att kunna nå sin topp mäste man ibland hälsa på därnere på sin djupaste botten. Så är det bara. Smärtsamt, ja. Men man märker också hur högt man kan flyga när det går uppför.... högre än många andra som flyter fram på mellanfrekvens. Non é vero, amica?

Orossjälar är rastlösa -- by nature. Det är bara att gapa och svälja. Antingen kan man se det som en plåga.... eller så tar man det som en gåva. Det är en drivkraft också. Inte när man just slår i botten, men lite senare. Du sitter på en gåva, har jag märkt. Jag skulle aldrig lagt kommentarer på en blogg annars. Det brukar inte vara min grej.

Låt Bara vara. Acceptera. Minut för minut. Låt det vända när det skall vända. Go with the Flow. Vänta på den 7:e vågen. Då......

Den 7:e vågen är den som är större än de andra. Fråga surfarna.... vad de är de väntar på. Jag surfar inte men har ett Liv. Det är vågtoppar och dalar. Tro mig.

Det sägs att de som verkligen snappat, alltid byter arbetsplats eller flyttar vart 7:e år. Att människan på något sätt förnyas vart 7:e år och behöver följa sitt Flow. Antingen medvetet eller omedvetet.

Det behöver inte alls handla om år, men det ligger en symbolik i den 7:e vågen. Go with the Flow. En symbolik och ett begrepp. Som bygger på Synkronicitet, när goda saker sammanfaller utan att ha en egentlig koppling till varandra från början. Oförklarligt, men det verkar existera. CG Ljung rörde vid det...... Är man inte observant ser man inte hur händelser faller i och länkar ihop sig i Flow. Men de bildar ett flöde som tar saker framåt med oerhörd lätthet. Men flödet kommer och går. Tänk efter. Vad har Du förlorat ---- vad kommer istället.

Det är en omänsklig årstid, icke att förglömma. Det gäller att.... Bara Vara.....

Snart kommer en ny morgon, solstråle.

M

Little miss Sunshine sa...

Jo, jag vet att ljuset kommer igen, det gör det alltid. Och jag har hälsat på därnere fler gånger än vad som är nödvändigt de senaste åren. Och jag vet att livet är så.

Ibland är det bara för mkt, och allt verkar vilja hända på en gång.

7e vågen låter intressant, och sant. Jag flyttade till Malmö för 5 år sen, och vet att jag har mitt 32e år på mig för att få helhet på mitt liv... 7år...
Ska kolla upp mer om det där.

Och tack för dina ord!

Little miss Sunshine sa...

Och det där med 7 dåliga och 7 bra år...